foto_3

1 maart 2015: Niels Bijl (Saxofoon) & Ronald Moelker (Blokfluit)

Programma

Estampie Petrone Engeland midden 14e eeuw
uit de Robertsbridge Codex

Andante sostenuto Charles Koechlin, Parijs 1942
uit 24 duo’s opus 186

A Duo John Baldwine, Londen rond 1600
uit het Baldwine Manuscript

Canon BWV 1080.14 Johann Sebastian Bach, Leipzig 1742/1750
uit Die Kunst der Fuge

Ithaca Ronald Moelker, Boekelo 2013
naar het gelijknamige gedicht van Konstantinos Kavafis

Tandernaken naar Erasmus Lapicida, Venetië 1504

Sonata BWV 1035 Johann Sebastian Bach, Leipzig 1741
– Adagio ma non tanto
– Allegro
– Siciliano
– Allegro assai

Le Tic-Toc-Choc, ou Les Maillotins François Couperin, Parijs 1722

Niels Bijl – Saxofoon
Ronald Moelker – Blokfluit

Niels Bijl is een zeer veelzijdig saxofonist. Zijn opleiding begon op 11-jarige leeftijd bij Willy van Diepen. Hij vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium in Enschede, die hij afsloot in 1998.
De carrière van Niels Bijl staat volledig in het teken van de veelzijdigheid van de saxofoon. Twee CDs met repertoire voor de tenorsaxofoon, sinds 2000 altsaxofonist bij het Aurelia Saxofoon Kwartet, oprichter van baritonsaxofoonkwartet The Four Baritones en Het Bariton Instituut (samen met Jan Menu), theatervoorstellingen met acteur en meesterverteller Rene Groothof, en duo’s met blokfluitist Ronald Moelker en accordeonist Gertie Bruin. Naast het geven van concerten is Niels Bijl al jaren actief als docent, sinds 2010 aan het ArtEZ conservatorium. Ook is hij een veelgevraagd saxofonist voor producties van alle orkesten in Nederland, waaronder het Nederlands Symfonie Orkest en het Koninklijk Concergebouw Orkest.
Al deze activiteiten hebben Niels Bijl de gelegenheid gegeven concerten en masterclasses te verzorgen in vrijwel geheel Europa, alsmede in Japan, Nieuw Zeeland, Australië, Brazilië, Canada en Amerika.

Ronald Moelker studeerde aan het conservatorium van Rotterdam en Den Haag. Hij heeft meerdere tours en CD-opnames op zijn naam staan, als solist en als onderdeel van ensembles als Ensemble Super Librum, Lacrimae Ensemble en het Bassano Quartet. Hij beweegt zich makkelijk door de verschillende genres en verenigd stijlen en klankkleuren. Hij laat horen, dat de grenzen op de blokfluit nog niet zijn bereikt. Ronald speelde op grote Europese muziekfestivals zoals het ECM Festival in Heraklion en festivals voor de oude muziek in Utrecht, Brugge, Skara, Basel en St. Petersburg. Hij won verschillende prijzen waaronder een eerste prijs op het Van Wassenaer Concours.

Programma “De Ontmoeting”

Werken van o.a. J.S. Bach, Koechlin, Couperin, Baldwine en Moelker.

IMG_4636

    Kaarten bestellen